I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, May 31, 2011

:::cita-cita aku:::

cikgu: ok helmi aper cita2 kamu?
emy yg encem: hurm..... hurm... hurm...
kawan yg dok kat sebelah emy: alah cakap jer ko nak jadik pilot bukan die taw pown besar nanti ko nak jadi aper kan.. hu3..
emy yg encem: aaa.. pilot,, pilot cikgu..
cikgu: bagus2... camtulah.. ader cita2 yg bagus,, cerah maser depan..


hahaha.. ngn cikgu2 kena kencing.. hik3.. camtulah kan.. mase kecik boleh lah nak cakap cita2 tu lah, cita2 ni lah.. last2 jadik ckgu cam emy nih.. huhu...bakal ckgu 2 considered ckgu lah kan?? hik3..


kadang2 teenagers diorang contemplating nak jadik aper besar nanti kan??
its okay 4 u guys to contemplate.. yg penting belajar rajin2.. hu3..
lantaklah org nak kater aper.. "ko nih xkan xder cita2 langsung kowt??"
so who da hell cares??
nanti aku pandai2 lah wat hala tuju aku sendiri kan..
jgn terburu-buru wat pilihan lepas spm, nanti menyesal x sudah..
kalau kiter nak jadik doctor tapi byk halangan cam kurang bajet parents lah, x lulus lah, xder rezekilah, tetiba kena sakit kronik lah, still xdapat jadik doctor kan..so at the end of the day kiter jadik lah org yg berguna yg ader pekerjaan HALAL.. tu yg penting wahai anak2 ku.. 


so, its ur own decision to choose... saper kater kalau dah jadik ckg xleh jadik usahawan yg berjaya?? saper kater kalau dah jadik pilot x leh jadik artist?? saper kater, saper kater???
sekian,, bye2..
dah besar nanti sayer nak jadik cikgu.. hu3


~~~LOve YALLz~~~

2 comments:

salina sayang said...

dulu, satu daripada cita-cita aku ialah jadi cikgu bahasa arab. erk, sekarang terbalik dah aih, jadi cikgu bahasa inggeris. haha,rezeki masing-masing.

HelMi ZaKi said...

xper syg, rezeki masing2.. kalau ko jd ckg bahasa arab kite dah xleh berborak time mdm zulina mengajar.. hik3..