I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, May 19, 2011

:::" cuti ni, dok umah ko wat per?? aku dok umah aku buat duit r beb":::

HYE KRANK!!
hik3.. nak tergelak tuan punyer blog bacer tajok entry sendiri..
yup emy dok umah bukan sekakat menternak lemak bahkan menambahkan pendapatan untuk menternak lemak2..hu3..
dok umah boring r lamer2 so, emy berniaga lah..
idea nak buat duit nih bermula dari mak emy lah..


mak emy yg cantik: adik cuti nih xnak buat paper ker?? cuti lepas dah bukak tuition cuti kali nih nak bukak aper pulak??
emy yg encem: entah lah ma..
mak emy yg cantik: adik bukak jer gerai kat depan d'mart(d'mart 2 name kedai)..
emy yg encem: wow!!! idea yg bernas wahai ibu ku yg cantik..


so emy bukak lah kedai.. keuntungan 2 nak cakap berlipat kali ganda.. hurmmm.. nampok sanget menipu nyer..
boleh lah untung dalam rm30 sehari.. saper nak bagi rm30 sehari kan kan kan??
seminggu emy berkedai lima hari jer.. weekend cuti.. *chewahkan ko nih keje kerajaan ker??


so total..
rm30x20hari = rm600..


hah.. kayer kan?? dahlah emy bisnes sowang2.. hahaha.. rm600 per month.. saper nak bagi.. hik2 kayo2..
mater duitan aku.. hahaha.. mmg emy mater duitan.. hu3.. melekatlah duit kepadaku.. kemari kamu wahai duit2 sekalian....I AM A MONEY MAGNET!!!


eh luper nak citer.. mase berjual tu kan org beli macam2.. taw.. so ader lah satu situation nih..


makcik yg x dikenali: adik sumer nih baper??
emy yg encem:(*dalam hati.. saper adik ko??) hurm....banana split 2, lontong 2, air bandung satu... hurm..
last sekali amek ko aku kire guna calculator dalam henset aku.. hahaha.. emy bab2 math nih tunggang tebalek sket.. hahaha..
dah kire sumer sekali.. baki duit pulak x taw baper.. so aper lagik kire lah balik guner calculator.. hahaha..


paperpown sesaper yg berdekatan ngn umah emy mehlah berkunjung ker kedai emy.. hu3..GERAI KU HARUS DIPROMOT
sekian...
 ~~~lOVE yAllZ~~~

2 comments:

Rozuan Ismail said...

wah!emy jadi bisnesman sekarang ni ye.x nak rakan kongsi ke?huhu

HelMi ZaKi said...

boleh jer nak join..